THE GRAND MAX - 2023 (GB)

Bewl Water Max Finale, een korte samenvatting

THE GRAND MAX - 2023 (GB)
Auteur
Jef De Mayer
Datum
Oct 20, 2023
Categorie
Bestuur

Voor de 36ste maal organiseerde de Bewl Bridge Flyfishers' Club "The Grand Max" wedstrijd, een jaarlijks wederkerend evenement dat uitzonderlijk niet doorging in de maand september. Deze wedstrijd vindt steeds plaats op het voor de meeste Belgische vliegvissers bekende Bewl Water met een wateroppervlak van niet minder dan 360 ha en gesitueerd ten zuiden van de hoofdstad Londen.

De "Federatie Vlaamse Vliegvissers" en "Commission Sportive de Pêche à la Mouche" vormden samen een zeskoppig team dat bestond uit Philippe Loyson, Bernard Whatelet, Geert Janssens, Alec Vanrijckel, Patrick De Schutter en dat vakkundig ondersteund werd door niet minder dan kapitein van dienst, Guido Vinck.

Er gingen twee dagen van intensief trainen aan vooraf om uiteindelijk op woensdag 18 oktober 2023 van start te kunnen gaan, D-day.

Elf topteams stonden gewapend en in volle uitrusting klaar. De combinatie van enkele Engelse coryfeeën, de niet zo happige forellen en de opkomende storm "Babet" waren de geschikte ingrediënten voor een spannend dagje vliegvissen. Jammer genoeg moest de wedstrijd wegens niet te misverstane omstandigheden bestaande uit intense regenbuien met zeer krachtige windstoten die dicht tegen de acht Beaufort aanleunden één uur vroeger gestaakt worden, maar zoals altijd primeert de veiligheid van iedereen.

Uiteindelijk behaalde "Belgium" de bronzen trofee en daarboven op wist Geert Janssens zich individueel te tooien met eveneens een bronzen plak. Als toemaatje mocht Philippe Loyson de trofee van de grootste vis ontvangen. Al bij al een toch wel knappe prestatie van het Belgische topteam.

Tijdens deze wedstrijd mag er enkel gevist worden met een "floatig line" en "loch style flies". Snakes, streamers of verzwaarde vliegen zijn hier tijdens deze wedstrijd totaal verboden en wordt er dus enkel gevist volgens het echte reservoirwerk. De beste techniek volgens onze kapitein: een muddler als puntvlieg, twee nimfjes of hoppers op de droppers en deze combinatie met snelle achtjes binnen draaien of met een trage roly polly.

Met dank aan Guido Vinck voor de bijdrage.