Het bekken van de Lesse

Belgische rivieren

Groep van mensen die in het water staan en een het vliegvissen of casten zijn

Het bekken van de Lesse bevat de volgende rivieren, de Lesse, de Lomme, de Our, de Wamme en de Almache. De Lesse is een zijrivier van de Maas. Zij ontspringt op een hoogte van 480 meter in Ochamps, een deelgemeente van Libin.

Zij kent vooral in de bovenloop een vrij groot verval om uit te monden in de Maas bij Anseremme op een hoogte van ongeveer 100 meter. Aan het "Gouffre de Belvaux" gaat de Lesse ondergronds om via de Grotten van Han, een paar kilometer verder terug aan de oppervlakte te komen in Han-sur-Lesse, gemeente Rochefort. De Lhomme, als belangrijkste zijrivier, mondt uit in de Lesse te Éprave.

Via deze link kan je een interactieve map/kaart openen

FVV vzw kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in adressen en/of telefoonnummers

Lid worden

Waarom lid worden van de Federatie Vlaamse Vliegvissers

Onze federatie is erkend door Sportvisserij Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt hebben betalen geen ledenbijdrage aan onze federatie, nochtans genieten ze van alle voordelen. Omdat we een erkende sportfederatie zijn, kan je bij je mutualiteit een tegemoetkoming aanvragen voor je lidmaatschapsbijdrage. Kijk op de downloadpagina voor je document. Wil je als vereniging aansluiten bij onze federatie, dat kan ook natuurlijk. Neem daarvoor contact met het secretariaat FVV vzw.

Sterke community
Ondersteuning & erkende opleidingen
Biënnale "Fly Happening"
Magazine De Vlaamse Vliegvisser
Verzekering B.A. & L.O.
Lid worden
Man die in het midden van het water staat en zijn hengel gaat casten om te vliegvissen
+710
Aangesloten leden
15
Vlaamse verenigingen