Het bekken van de Semois

Belgische rivieren

Groep van mensen die in het water staan en een het vliegvissen of casten zijn

Het bekken van de Semois bevat de rivieren Semois, Vierre, Rulles, Breuvanne, Civanne en Vresse. Terecht wordt dit bekken omschreven als het mooiste van België.

Een van de fraaiste Ardense rivieren is de Semois. Het is mogelijk gans de loop van de rivier te volgen, van haar begin tot waar ze samenvloeit met de Maas in Frankrijk. Maar zo'n wandeltocht is zowat 190 km lang! De Semois heeft haar bron in Aarlen (Arlon), in het hartje van de hoofdstad van de provincie Luxemburg! De bron zat echter lange jaren verborgen in een kelder van een vroegere brouwerij. In 1966 heeft men ze blootgelegd, en nu zie je op die plek een kleine en een grotere vierkante vijver. Tussen beide vijvers staat een afgietsel van een Romeins beeld: een reiziger die zich laaft aan de bron.

OPENBAAR WATER  met speciale vergunning + Vergunning Waals Gewest: Rivier Semois - CHINY - 3,5 km - AZY-EPIOUX - 9,3 km - SAINTE-CECILE - 10,8 km - HERBEUMOT - 3,5 km
Inlichtingen: Eaux et Forts, 1 rue Neufchateau 6820 Florenville tel. +32(0)61/312522

OPENBAAR Water Vergunning Waals Gewest - Rivier Semois:
Vanaf de molen van Delau (of van Nawes) in HERBEUMONT tot Franse grens, stroomafwaarts van BOHAN. Enkel onverzwaard vliegvissen vanaf de oever tot 5 juni inbegrepen. Dit parcours van 80 km. Enkele van de betere stekken zijn te HERBEUMONT, DOHAN, LE SATI, BOUILLON, CORBION, FRAHAN, ALLE, MOUZAIVE, VRESSE, MEMBRE en BOHAN.

Via deze link kan je een interactieve map/kaart openen

FVV vzw kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele fouten in adressen en/of telefoonnummers

Lid worden

Waarom lid worden van de Federatie Vlaamse Vliegvissers

Onze federatie is erkend door Sportvisserij Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar nog niet bereikt hebben betalen geen ledenbijdrage aan onze federatie, nochtans genieten ze van alle voordelen. Omdat we een erkende sportfederatie zijn, kan je bij je mutualiteit een tegemoetkoming aanvragen voor je lidmaatschapsbijdrage. Kijk op de downloadpagina voor je document. Wil je als vereniging aansluiten bij onze federatie, dat kan ook natuurlijk. Neem daarvoor contact met het secretariaat FVV vzw.

Sterke community
Ondersteuning & erkende opleidingen
Biënnale "Fly Happening"
Magazine De Vlaamse Vliegvisser
Verzekering B.A. & L.O.
Lid worden
Man die in het midden van het water staat en zijn hengel gaat casten om te vliegvissen
+710
Aangesloten leden
15
Vlaamse verenigingen